Ceremoniile ocazionate de sărbătorirea Zilei Naţionale a României s-au desfăşurat în Târgu Jiu într-o oră. Vremea frumoasă i-a făcut pe locuitorii din Târgu Jiu să participe în număr mare la manifestările de 1 Decembrie. Câteva mii de persoane au urmărit evenimentele care s-au desfăşurat în Piaţa Revoluţiei, începând cu ora 10.00. Ceremonia a început prin intonarea Imnului Naţional şi un semnal de trompete. A urmat apoi un „Te Deum“, după care autorităţile locale au rostit scurte alocuţiuni. Reprezentanţii instituţiilor statului, partidelor şi a diverselor organizaţii au depus coroane la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu.
Momentul artistic a fost asigurat de Palatul Copiilor şi Ansamblul Folcloric „Doina Gorjului“. Instalaţia de sonorizare a jucat feste, sunetul întrerupându-se de mai multe ori în timpul programului artistic, care a constat în poezii şi melodii cu caracter naţionalist. Dansatorii de la „Doina Gorjului“ au încins o horă în Piaţa Revoluţiei. Manifestările s-au încheiat, în jurul orei 11.00, prin defilarea trupelor militare, în acordurile Fanfarei „Armonia“.
600 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert
Cei prezenţi la ceremonia de 1 Decembrie au fost invitaţi, după terminarea manifestărilor, la un restaurant, la câte o porţie de fasole cu cârnaţi şi vin fiert. În jur de 500 de persoane au luat loc la mese. Oamenii nu s-au mai îngrămădit ca anul trecut, intrarea făcându-se prin două locuri. Organizatorii şi-au luat măsuri de precauţie şi au avut mai mulţi oameni care au ajutat la fluidizarea mulţimii.
La mese au luat loc mulţi sărmani şi copii ai străzii. „Nu am mai mâncat de mult cârnaţi, pentru că nu-mi permit. Am o pensie mică şi mă descurc foarte greu. Fasolea cu cârnaţi este binevenită“, a spus o bătrânică.
Feerie de lumini în Târgu Jiu
Ziua de 1 Decembrie a fost aleasă de conducerea Primăriei Târgu Jiu pentru punerea în funcţiune a iluminatului ornamental, precum şi a pomului de Crăciun. Evenimentul a început în prezenţa câtorva mii de locuitori ai oraşului, printr-un spectacol susţinut de Ansamblul „Doina Gorjului“, în centrul oraşului, în faţa sediului Prefecturii Gorj. Programul a fost întrerupt când primarul municipiului, Florin Cârciumaru, a urcat pe scările Prefecturii, pentru a aprinde instalaţia de iluminat. Bradul de Crăciun este cel mai mare de până acum, acesta fiind amplasat în faţa sediului Teatrului „Elvira Godeanu“.
S-a deschis patinoarul
Alt moment important a fost deschiderea primului patinoar care funcţionează în judeţul Gorj. Acesta se află în incinta complexului de agrement din Parcul Central. Patinoarul a fost realizat cu sprijinul unei firme specializate din Austria. Puţini s-au încumetat să-şi pună patinele şi să alunece pe gheaţă, acest sport fiind abia la început în judeţul Gorj.